Braintrigger ›› Opdrachten ›› Design ›› Je nieuwe huis ›› Inzendingen ›› Berghuis
 • Berghuis

  (40 stemmen)

  Wij hebben gekozen voor een huis in een berg. We hebben hiervoor gekozen omdat het ons wel leuk leek om te wonen op zo’n hoogte in de toekomst. Want met zo’n hoog huis kun je veel leuke en voordelige dingen doen. Je hebt een mooi uitzicht en een voordeel is dat je windmolens kunt plaatsen en zo energie op kunt wekken. En je houdt droge voeten als in de toekomst de zeespiegel stijgt. Een leuk ding is dat je via een kabelbaan kan tokkelen en met een gondel op en neer kan gaan. Je kunt er parachute springen en met de vogels meevliegen met een deltavlieger. Het huis bestaat uit 4 ''poten'' zoals je kunt zien op de tekening.

  klik voor details
  /upload/2313.2013-08-01 14.54.29.jpg
  klik voor details
   
 • De indeling

  De indeling van ons berghuis is: in één poot zitten  slaapkamers een badkamer en een wasruimte. In de 2de poot zit de keuken, woonkamer en een WC. In de 3de poot zit de imax bioscoop en in de laatste poot zit de parachutespring- en deltavliegplaats. Alle poten worden ondersteund door palen. Bij één van de poten zit een klimparcours tussen die palen. Op de top van de berg zit een kabelbaan. Daar kun je komen via een platform op de 2de poot. Beneden zit een halte waar de kabelbaan naar toe gaat. Wat nog meer op de top van de berg zit, is een regenwaterreservoir wat water filtert en er drinkwater van maakt. In het midden van het huis zit een zwembad, gamekamer en de generator. Die is voor het opwekken van de elektriciteit. Want boven op de berg staan windmolens. En op de poten zitten zonnecellen. Dit huis is dus goed voor het milieu.

  klik voor details
  /upload/2593.100_7481.JPG
  klik voor details
 • De berg

  Het is een kunstmatige berg. De berg is gemaakt van een stalen frame overdekt met kunststof en daarover zit nog een extra laag echte aarde. Het is zo veel mogelijk gerecycled materiaal.  Je kan het huis ook op een gewone berg bouwen maar die heb je niet overal. Daarom hebben wij een kunstmatige berg.

  klik voor details
  /upload/2602.2013-08-01 14.54.50.jpg
  klik voor details
 • stem alsjeblieft op ons berghuis

  stem alsjeblieft op ons want wij hebben erg ons best gedaan en veel van onze fantasie heeft het werk gedaan voor ons huis en ook vonden we het erg leuk om te maken.

  klik voor details
  /upload/2631.image.jpg
  klik voor details
 • wie zijn wij?

  wij zijn: Lucas, Matthijs, Mika, Youri en Sergio van basisschool de Zevensprong in Best een van onze hobby's is met lego bouwen daarom is ons huis gebouwd van lego. we kunnen originele dingen verzinnen bijvoorbeeld de bios de kabelbaan en het gat voor regenwater. met lego kun je ook mooie dingen maken voor bijvoorbeeld een grote auto.

  klik voor details
  /upload/2637.braintrigger.jpg
  klik voor details
 • De kabelbaan

  Met de kabelbaan kom je naar het huis , de top en gewoon naar beneden.Hij is ruim dat je ook meubels mee naar boven nemen.

  klik voor details
  /upload/2915.2013-08-01 14.54.38.jpg
  klik voor details
 • besparing

  door de windmolens bespaar je energie en de milieu. in het gat vangen ze regenwater op en wordt het gezuiverd zodat je het voor alles kan gebruiken.

  klik voor details
  /upload/2916.2013-08-01 14.54.50.jpg
  klik voor details