Braintrigger ›› Opdrachten ›› Design ›› Lets Connect ›› Inzendingen ›› tiktok
 • tiktok

  (0 stemmen)
  School: Kwadrant Scholengroep

  onze inspiratie kwam van tiktok omdat we wel eens kleine bedrijfjes deze video's zagen maken en dat daar veel vragen op kwamen. dus wij dachten wat nou als een groter bedrijf die gaat doen want op een platform als tiktok berijk je vooral veel jongen mensen die nieuwsgierig zijn. we gingen zoeken op videos over de werkvloer en uitleg over bedrijven enzo maar we konden niet super veel vinden. dus wij dachten daar moet iets mee gedaan worden want zo berijk je veel jongeren en raken die geintresseerd in het bedrijf. er kunnen vragen gesteld- en beantwoord worden. en het is hartstikke van deze tijd.

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/6001.politie.MP4","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details
   
 • hoe werkt het

  door die video's te plaatsen waar je bijvoorbeeld weetjes, feiten, grapjes, mogelijkheden laat zien of een werkvloer vlog maakt gaan mensen/jongeren vragen stellen of worden geintresseerd en voelen zich aangetrokken tot het bedrijf. hierop kan hoppenbrouwers dan weer reageren en bijvoorbeeld vragen beantwoorden. zo komt er ook meer duidelijkheid.

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/5483.tiktok hoppenbrouwers.MP4","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details
 • wat bleek?

  uit de enquête bleek dat jongeren echt niet zitten te wachten op lange stukken tekst en uitleg. ze willen iets korts waarin ze een beetje informatie krijgen en op een soort cliffhanger komen waardoor ze nieuwsgierig zijn naar nog meer feitjes. en hoe het nou werkt. en als er twijfel is over het aantal jongeren op tiktok, geen zorgen want uit onze enquête bleek dat er in de brugklas maar liefst 85% van de leerlingen elke dag op tiktok kijkt. en in de 3e klas is dat 83%.  en dat 66% van de klas het leuk zou vinden om via tiktok meer over het berdrijf te weten te komen. 

  klik voor details
  /upload/5484.tiktok.jpg
  klik voor details