• Op de cover!

  Is werken bij Fujifilm of bij een drukkerij of grafisch ontwerpbureau ook iets voor jou? Of kies jij voor een heel ander beroep? Wat je ook gaat doen later, je wilt er vast zo goed in worden dat jij op de cover van een glossy magazine komt! En daarom ga je die nu ontwerpen! Stel dat je in het jaar 2020 geïnterviewd wordt door het magazine, wie ben jij dan? En wat is de uitspraak van jou die op de cover staat bij jouw foto?

   

  De BrainTrigger opdracht

  Ontwerp een cover van jouw zelfbedachte tijdschrift waar jij – in jouw toekomstige beroep – in het jaar 2020 op staat.  

  klik voor details
  /upload/1540.op de cover nemo science.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Fujifilm belicht

  De fabriek van Fujifilm heeft een bijzondere sfeer door het speciale licht. Dit licht zorgt ervoor dat de geproduceerde offsetplaten juist NIET 'belicht' worden. Dat mag namelijk pas in de drukkerij gebeuren.

  klik voor details
  /upload/1937.fujifilm-belicht-nemo.jpg
  klik voor details
 • Over offsetdruk

  Offsetdruk is de meest gebruikte druktechniek voor glossy magazines. Met offset druk bereik je de hoge kwaliteit die nodig is voor (onder andere) glossy magazines. Ook is deze druktechniek heel erg geschikt voor het drukken van grote hoeveelheden.

  Offsetdruk werkt met een hele speciale dunne aluminium plaat waarop via belichting bij de drukkerij een beeld wordt aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle ‘niet-beeld-delen’ nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht. Aangezien de natte ‘niet-beeld-delen’ de inkt afstoten, wordt deze alleen op de beelddelen aangenomen. De inkt wordt nu op een rubberdoek gedrukt en dan drukt dit rubberdoek het beeld op het papier.

  Bij Fujifilm in Tilburg worden de offsetplaten geproduceerd. Drukkerijen moeten voor elk nieuw drukwerk steeds weer een nieuwe platen gebruiken. Met licht zetten ze het gewenste beeld op de platen en zetten deze dan in de drukpersen.

  klik voor details
  /upload/1938.fuji-nemo-offset.jpg
  klik voor details
 • Filmpje!

  Een prachtig filmpje over de offsetplaat fabriek van Fujifilm in Tilburg.

  Fujifilm staat voor kwaliteitsproducten die het bedrijf ontwikkelt en produceert met geavanceerde technologie voor een internationale dynamische markt. Fujifilm is daarin succesvol vanwege het kwaliteitsbewustzijn, het innovatief vermogen, de drive en het teamwork van haar medewerkers.

  Het bedrijf wil dat alle medewerkers zich thuisvoelen. Het investeert ook flink in opleidingen en denkt mee over de toekomst van de medewerkers.

  klik voor details
  klik voor details
 • Mogelijk gemaakt door

  Dit project is mogelijk gemaakt door Platform Promotie Techniek Midden-Brabant.

  klik voor details
  /upload/1940.pptmb-logo.jpg
  klik voor details

Downloads

 • Download hier de volledige opdracht

  In deze .pdf staat de volledige opdracht en het stappenplan om de opdracht tot een goed einde te brengen. Download de opdracht en zet jezelf op de cover van je eigen magazine!