Braintrigger ›› Opdrachten ›› Design ›› Op de cover! ›› Inzendingen ›› verslag
 • verslag

  (0 stemmen)

  Sedanur:

  Waarom moet je voor mode kiezen?
  Je bent up-to-date met de laatste modetrends, je hebt je eigen stijl en eigenlijk voel je je een fashion stylist. Je houdt er van om andere mensen aan te kleden waardoor ze zich elegant, comfortabel, glamoureus en stijlvol, of wel zich goed voelen? Dan is een mode opleiding precies wat je zoekt!

  Waarom heb je voor dit beroep gekozen?
  In het begin dacht ik dat ontwerpen een moeilijk werk zou zijn, want je moet creatief kunnen zijn en de mensen moeten je ideeën leuk vinden. Ik was altijd bang dat de mensen mijn ontwerpen niet mooi zouden vinden, maar na dat ik de ontwerp van olcay gulsen zag, de bekende Bavaria-jurkje waar bijna alle vrouwen verliefd op waren. Zag ik dat ontwerpen niet zo moeilijk is als ik dacht en ik ging er voor .

  Wat heeft jou geïnspireerd om dit opleiding te volgen?
  Als klein kind vond ik het heel leuk om jurkjes te tekenen. Door bijna elke dag te tekenen heb ik mijn talent vergroot. Ik kleed mijn barbies met mijn zelf gemaakte jurkjes. Ik kreeg vele complimenten over mijn tekeningen en kleding, ik wist zeker dat ik voor dit beroep moest kiezen. Later ben ik vele modeblogs gaan volgen en ik was super jaloers op die meiden. Hoe zij die mooie jurken  kunnen maken en combineren vond ik super.

  Waar heb je opleiding gevolgd?
  In ROC Tilburg heb ik 3 jaar opleiding medewerker design gevolgd. Na mijn opleiding  ben ik naar Turkije verhuisd om verder te gaan met mijn studie. Na mijn opleiding in Marmara üniversitesi tekstil bölümü .heb ik gewerkt in de boetiek van Gonul Kolat. Na wat ervaring en zelfvertrouwen. Heb ik mijn eigen boetiek geopend in Ankara. In 2024 heb ik vele boetieks geopend in Turkije en een jaar later ook in Amsterdam .

   

  stijl is weten wie je bent en wie je wilt om te inspireren."

  ___________________________________________________

  Stap 1.

   

   Abdi:

   Ik wil later een film maker worden, specifieker een documentaire maker  omdat ik  in mijn vrije tijd heel veel documentaires kijk, en ik heel veel wil reizen. Ik wil ook veel verschillinde culturen zien.

  Ik wil documentaires maken over onderwerpen die niet of nauwelijks besproken worden in de wereld, verder lijkt het me leuk om waar gebeurde verhalen na te bootsen en ze delen met de mensheid.

   

  Riny:

  Ik wil later een senior accountmanager worden, omdat de opleiding me leuk lijkt. En je bezig bent met veel mensen. Je hebt de sector economie/handel nodig. Je begint als Junior accountmanager hoe meer ervaring je krijgt hoe sneller je opstroomt naar accountmanager, en als je veel ervaring opbouwt krijg je de functie Senior Accountmanager. Het verdient goed en je bent met mensen bezig dus het lijkt me een leuk beroep, De opleiding lijkt me ook wel leuk.

   

  Stap 2.

   

  Wij hebben gekozen voor de titel: ABC-magazine.

  We we hebben  deze titel  gekozen 

  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details