• Afval. Haal eruit wat erin zit!

  Afvalservice Breda vraagt jou om hulp bij het oplossen van de problemen met (zwerf)afval in de wijken van Breda. Om wat voor afval gaat het? En hoe kun jij ervoor zorgen dat het (zwerf)afval bijvoorbeeld verminderd of een nieuw leven krijgt?

  Ontwerp een oplossing voor het (zwerf)afval in de wijken van Breda.

  Je gaat te werk als een echt bedrijf en uiteindelijke maak je een prototype van jouw oplossing. Dit kan van alles zijn.

  klik voor details
  /upload/5342.haal eruit wat erin zit.png
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Afvalservice Breda

  De mensen van Afvalservice Breda houden zich dagelijks bezig met afval verminderen, scheiden, ophalen en verwerken. Denk maar eens aan het mileustation, grof huisvuil, de afvalinzameling in de binnenstad en de nee/ja of nee/nee stickers.

  klik voor details
  /upload/4457.logo milieustation.png
  klik voor details
 • Gemeente Breda

  Onder de naam ‘Afval, haal eruit wat erin zit’ gaat heel Breda afval anders scheiden en inzamelen. Huishoudens gaan thuis meer afval scheiden, in verschillende containers

  Naast afval scheiden zijn er ook verschillende problemen in de wijken die te maken hebben met zwerfafval. Gemeente Breda en Afvalservice werken altijd aan oplossingen om afval te verminderen, beter te scheiden en afval te gebruiken als nieuwe grondstof.

  klik voor details
  klik voor details
 • Plastic recyclen, hoe doe je dat?

  Van oude fles naar nieuwe fles.

  SchoolTV heeft een video waarin dit snel en duidelijk wordt uitgelegd.

  klik voor details
  /upload/4459.schooltv.png
  klik voor details
 • Wasteboard

  Waarom zou je afval weggooien in de prullenbak als je er ook iets moois mee kan maken. Daarom bedacht Jonathan het 'wasteboard' een skateboard gemaakt van doppen van plastic flesjes.

  klik voor details
  /upload/4460.wasteboard.png
  klik voor details
 • Wall E

  WALL-E (een afkorting voor "Waste Allocation Load Lifter Earth-class", in de Nederlandse vertaling "Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type") gaat over een gelijknamig zelfbewust robotje dat afval samenperst op een verder door alles en iedereen verlaten Aarde. De mens is van de planeet gevlucht omdat deze te veel vervuild raakte en onleefbaar werd. Robots die moesten helpen het afval op te ruimen, konden dit niet voorkomen.

   

  De film speelt zich af op een tijdstip 700 jaar nadat de mensheid in grote ruimteschepen, waaronder de Axiom, het universum ingevlucht is. Terwijl er niemand meer op Aarde is, gaat de met een persoonlijkheid behepte WALL-E door met datgene waarvoor hij gebouwd is: opruimen. In tegenstelling tot zijn soortgenoten functioneert hij nog steeds, door zichzelf te repareren met onderdelen van andere robots. Zijn enige gezelschap is een kakkerlak die overal met hem mee naartoe gaat.

   

  Bron: wikipedia.

  klik voor details
  klik voor details
 • Nederland schoon

  Wat kan jij doen aan zwerfafval? Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan. Gemeenten, scholen, bedrijven, sportverenigingen. En jij. Samen maken we Nederland schoon!.

  klik voor details
  /upload/4462.nederland schoon logo.png
  klik voor details
 • Coach Esther Ruiten van TRASH-atelier

  In TRASH-atelier vind je inspiratie om met afgedankte, gevonden en gedoneerde spullen weer nieuwe creaties & gebruiksvoorwerpen te maken! 
  ~workshops ~ creatieve woonproducten ~ kinderfeestjes ~bijzondere kadoos ~ ruilevents ~

  TRASH-atelier zit op STEK, een broedplaats voor creatieve en kunstzinnige ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Op een braakliggend bedrijventerrein op het Bredase Haveneiland staan sinds 2014 ateliers & kantoorunits, werkplaatsen & flexwerkplekken, winkeltjes & verschillende soorten horeca. See you at STEK!

  klik voor details
  /upload/4463.trash atelier.jpg
  klik voor details
 • afvalscheiden.nu

  Afvalscheiden, dat levert iedereen wat op!

  De regio West-Brabant vindt goed afval scheiden erg belangrijk. Het levert iedereen wat op. Wist u bijvoorbeeld dat plastic afval wordt gebruikt voor het maken van mobieltjes, of voor tennisballen? Of dat oude T-shirts verwerkt worden tot garen?

  Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je eigen portemonnee. Hergebruik van grondstoffen is goedkoper dan verbranden en beter voor het milieu.

  Hoe kun je jouw afval het beste scheiden? En wat wordt ervan gemaakt? We leggen het uit op www.afvalscheiden.nu.

  klik voor details
  /upload/4464.afvalscheidennu.png
  klik voor details

Downloads

 • Jouw opdracht met stappenplan