• verslag oplossing afval in het water klas 1G

  (2 stemmen)
  School: Onze Lieve Vrouwen lyceum

  week 1

  We hebben vorige week een onderzoek gedaan over zwerfafval. Toen hadden we verschillende intervieuws gedaan om te kijken wat mensen van zwerfafval vonden. We zijn tot de conclusie gekomen dat mensen het erg vinden dat er zoveel zwerfafval op straat ligt. Mensen denken dat de oplossing bv. Statiegeld op blikjes zit en als iedereen elke dag een stuk zwerfafval in de prullenbak gooit.

  week2

  Deze week hebben we een probleem uitgekozen dat is geworden zwerfafval in en om het water. We hebben ook een moodboard gemaakt met oplossingen voor het probleem.

  week3

  Hier een klein onderzoek over ons onderwerp:

  plastic afval in water omdat er zo veel plastic afval in het water beland groeit de plastic soep enorm. Dit is een groot probleem voor iedereen want de kleinen plastic deeltjes komen ook in de vissen en dieren die de vissen eten. Dus als er word gezorgd dat het afval al optijd word tegengehouden

  dan zou dat heel goed helpen. Dit zijn de plekken in Breda  

  waar veel zwerfafval in water is. In Breda ligt er het meeste afval in water in de binnenstad en daar een beetje in de buurt zoals de wilhelmina vijver en de singels. Eigenlijk is dit wel logish want daar zijn de meeste mensen.

  Week4

  Deze week hebben wij verder nagedacht over ons idee en moesten we woordwolken maken. In deze wolken konden we ons idee combineren met oplossingen die mogelijk waren. Ook gingen we met de Coach praten over ons idee en wat er misschien verbeterd kan worden. We hebben verschilende ideeen op internet gevonden en of zelf bedacht. Zoals de buble barier dit hebben wij op internet gevonden en willen we mischie verder uit gaan werken. we willen dan van het afval dat we uit het water halen bankjes willen maken of gebruiken voor knutselmidagen in buurthuizen.

  week5

  Deze week gaan we ons afval bestuderen en ons idee uitwerken. Ons afval is plastic en blikjes. Ook gingen we vandaag praten met Jack van Haperen over ons idee. Ons idee is dat we een buis met lucht in het water zetten waardoor het afval naar boven komt drijven en zo kun je het makkelijker verwijderen.

  week 6

  Deze week hebben we een brochure gemaakt. We hebben ook een interview gemaakt, en onze doelgroep is 12 t/m 25. We haden de interview gevraagt aan 2 mensen en ze hadden alle twee een ander inzicht over ons idee. De eerste dacht dat het moeilijk zou zijn om het bij de gemeente te brengen en de ander vond het een geweldig idee.

  week 7 

  Dit is de laatste week dat we aan dit project werken.

  de zijn al helemaal klaar en gaan het presenteren aan de gemeente en een paar andere mensen die zich ook hebben verdiept in dit onderwerp.We hebben ook een prototype gemaakt van ons idee   

  klik voor details
  klik voor details
   
 • Mats,Kishaya en Simon 1G

  Deze week hebben wij woordwolken gemaakt. En verder nagedacht over ons idee.

  klik voor details
  /upload/4619.file.jpeg
  klik voor details
 • Mats,Kishaya en Simon 1G

  klik voor details
  /upload/4620.file1.jpeg
  klik voor details
 • Mats,Kishaya en Simon 1G

  klik voor details
  /upload/4621.file2.jpeg
  klik voor details
 • Mats,Simon en Kishaya

  we hebben een prototype van ons idee gemaakt.

  klik voor details
  /upload/4950.file.jpeg
  klik voor details
 • Mats, Simon en Kishaya

  ons idee 'KSMbubble' is een buis met gaatjes die onder water wordt geplaatst en die stuurt bubbeltjes naar boven die afval meeneemt. dit idee is milieuvriendelijk dat betekent dat de vissen en boten er door heen kunnen maar het afval niet.

  klik voor details
  /upload/4717.idee.png
  klik voor details
 • Mats Kishaya en Simon

  in week 2 hebben wij een moodbord gemaakt.

  hier zie je hem. Ons onderwerp is zwerfafval in het water.

  klik voor details
  /upload/4470.Image.png
  klik voor details