• Kijkje in de keuken

  'Waar komt melk vandaan?' 'Uit de winkel!'. Natuurlijk weet iedereen dat melk uit de koe komt, maar je staat er niet zo vaak bij stil!

  Tussen de productie van voeding en het opeten (of drinken) ervan zitten best wel wat stappen. De machines van CSi Industries uit Raamsdonksveer spelen een belangrijke rol in deze stappen. CSi laat jou graag in hun 'keuken' kijken om te zien hoe dat werkt!

  CSi daagt je ook uit om een kijkje in jouw eigen keuken te nemen: waar komt het eten in jullie keukenkastjes of koelkast vandaan? Welke stappen zijn er voordat het in jouw mond belandt?

  Voedsel is schaars op de wereld. Dus we moeten zorgen dat er zo weinig mogelijk voedsel bij het afval terechtkomt! Daarnaast moet het vervoeren en bewaren van voedsel niet teveel energie verbruiken en moeten we zorgen voor zo min mogelijk restafval. De verpakking speelt een belangrijke rol hierbij.

  De BrainTrigger opdracht is:

  Bedenk een manier waardoor (één of meer) stappen tussen de productie en het gebruiken van een voedingsproduct nóg schoner worden.

  klik voor details
  /upload/1106.Paarse Koe.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Palletizer van CSi

  klik voor details
  /upload/2055.palletizer-15678-2784391.jpg
  klik voor details
 • Dichtbij de bron

  klik voor details
  /upload/2056.lokaalgeproduceerd.jpg
  klik voor details
 • De winnaars zijn...

  ‘Bedenk een manier waardoor de stappen tussen de productie en het gebruiken van een voedingsproduct nóg schoner worden.’ Dat was de opdracht die het bedrijf CSi Industries gaf aan basisschoolkinderen.

  Tijdens de finale, op 20 juni 2013, mochten 10 groepjes kinderen hun ideeën presenteren aan een jury, die bestond uit specialisten uit bedrijfsleven en onderwijs. Lore, Djadzia, Ask en Olivier van Groep 6 van Basisschool De Radonkel uit Raamsdonksveer bleken de beste uitvinders. Zij bedachten een transportsysteem waarmee sinaasappels direct na het plukken op een gemakkelijke én milieuvriendelijke manier vervoerd worden. 

  De jury roemde de in hoogte verstelbare windmolens die stroom opwekken voor het transportsysteem. Ook de uitwerking (een imposant bouwwerk) en de voordelen die het systeem oplevert voor de sinaasappelplukkers, waren pluspunten. De jury was van mening dat de uitvinding perfect past in het assortiment van CSi en dat de kinderen dus goed in de keuken van het bedrijf gekeken hadden.

  Kijkje in De Keuken’ is mogelijk gemaakt door Tune Techniek West-Brabant.

  klik voor details
  /upload/4360.kijkjeindekeuken.jpg
  klik voor details
 • Niet genoeg daglicht!

  klik voor details
  /upload/2057.groeikas.jpg
  klik voor details
 • Project is mogelijk gemaakt door

  klik voor details
  /upload/1695.logotunetechniek.gif
  klik voor details

Downloads

 • Het opdrachtdocument voor in de klas

  Download hier het .pdf bestand.

Links