• Van spelen krijg je energie!

  Alles wat groeit en beweegt op onze aarde heeft energie nodig. Maar de energiebronnen raken op en zijn niet goed voor de natuur. Daarom komen er steeds meer windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s en allerlei nieuwe ‘groene’ uitvindingen die beter zijn voor het milieu. Duurzame energie heet dat. Zo kun je bijvoorbeeld energie ook opwekken door te bewegen. Denk maar aan het lampje op je fiets. Doordat je trapt, brandt het lampje op je fiets. Maarre… is het niet veel leuker om energie op te wekken als je aan het spelen bent?

   

  Bouwschool Breda daagt jou uit om een interactieve buitenspeelplaats te ontwerpen waar kinderen van 4 t/m 12 jaar ontdekken hoe duurzame energie werkt. Als voorbeeld gebruiken we de tuin van De Uitvindfabriek in Breda. In, en dus straks ook buiten, De Uitvindfabriek leren kinderen spelenderwijs over techniek en design.

  klik voor details
  /upload/5299.buitenterrein uitvindfabriek.png
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Plattegrond De Uitvindfabriek

  Op de plattegrond zie je het buitenterrein van De Uitvindfabriek. Er staat een rode lijn omheen. De schaal van de plattegrond is 1 op 100 cm. 

  klik voor details
  /upload/4402.plattegrond uitvindfabriek.jpg
  klik voor details
 • Uitvindfabriek

  De Uitvindfabriek is een nieuw experience center, gericht op de doelgroep kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar. De Uitvindfabriek organiseert en faciliteert programma’s en evenementen die bijdragen aan het ontwikkelen van techniek-, innovatie- en 21st century skills bij kinderen. Talentvolle jonge (16 -24 jaar) technici en creatieven spelen een actieve rol om hun passie over te dragen aan kinderen.

  Om een idee te krijgen wat De Uitvindfabriek is, wat je er kunt doen en hoe het eruit ziet, kun je kijken op www.uitvindfabriek.nl

  klik voor details
  klik voor details
 • Bouwschool Breda

  Bouwschool Breda is het regionaal opleidingsbedrijf voor praktijkscholing van voornamelijk jonge bouwvakkers die zich willen laten opleiden tot timmerman, metselaar, tegelzetter of leidinggevende in de bouw. Daarnaast verzorgt BouwSchool Breda zowel voor leerlingen als personeel die in de bouw werkzaam zijn bij- en nascholingscursussen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van facilitaire diensten op onze unieke locatie.

  klik voor details
  /upload/4404.logobouwschool.jpg
  klik voor details
 • Beweging door zwaartekracht

  In dit proefje zie je hoe je zwaartekracht kunt gebruiken om beweging te krijgen in de propellors. Het gewicht zorgt dus voor de energie die de propellors laat draaien. 

  Bedenk maar eens hoe je door te spelen meer gewicht kunt maken. Wat voor spullen heb je dan nodig? Water misschien? Of iets anders zwaars? En in kleine stukjes anders kunnen kinderen het niet meer tillen natuurlijk.

  En wat kun je nog meer in beweging zetten behalve propellors?

   

  klik voor details
  klik voor details

Downloads

 • Jouw opdracht met stappenplan

Links