• Energie opwekkende schommel

  (0 stemmen)
  School: Dongemond College

  School: Dongemond College

  Dongemond College in Raamsdonksveer

  Wie zijn wij?

  Hallo, wij zijn Britt, Reno, Jess en Dirk. We zitten in ons 2e school jaar. 

  Wat is het project?

  JeHet project is dat je een speeltuin of een speeltoestel moet onderzoeken en ontwerpen, maar met de speeltuin/speeltoestel moet wel energie opgewekt kunnen worden. 

  Hoe wek je energie op? 

  Je kan op verschillende manieren energie opwekken. Door windkracht en dan gebruik je windmolens. Door waterkracht met een waterkracht centrale. En door zonne-energie dan gebruik je zonnepanelen. Deze 3 vormen van energie opwekken zijn niet schadelijk voor het milieu. 

  Je kan energie ook opwekken door steenkolen, aardolie of aardgas te verbranden, dan stuur je de lucht met een dunne buis naar een plek waar de lucht er met een kracht uitgeduwt worden tegen een dynamo aan. Als het dynamo gaat draaien krijg je ook energie. Maar deze vorm is heel slecht voor het milieu want je verbrandt steenkool/aardgas/aardolie en daardoor komen er slechte stoffen in de lucht. 

  Hoe gaan wij energie opwekken?

  Wij plaatsenn een dynamo op de plek waar de kabels van het zitje en de bovenste horizontale stang verbinden. Als je dan gaat schommelen beweegt de dynamo en zo wek je energie op. 

  Welke materialen gebruiken wij?

  Aluminium - Voor het frame.

  Metaal - Voor de kettingen van de zitjes

  Rubber/metaal -  Voor de zitjes

  Hoe zijn we op het idee gekomen?

  We gingen een beetje denken wat wij vroeger allemaal deden, en toen kwamen we bij een schommel. Een schommel is iets wat wij dachten dat iedereen wel kan doen.

   

  Bijlage:

  Plaatje nummer 1 - Ons ontwerp.

  klik voor details
  /upload/5662.IMG_2390.JPG
  klik voor details