• Voor iets gaat de zon op

  Dat wij onze huizen nog voornamelijk verwarmen met onze centrale verwarming is bekend. En dat wij ons lekker warm douchen met een boiler of geiser is ook bekend. En, dat we deze apparaten voornamelijk voeden met gas is óók bekend.

  Met Rivusol zonneboilers kun je warm water maken door middel van de zon. Dat is goed voor het milieu én betekent kostenbesparing op de gasrekening van de gebruikers! Daar krijg je toch een goed humeur van?!

  Daar gaat deze BrainTrigger opdracht over: bedenk hoe de gebruikers van een zonneboiler de voordelen blijven zien en ervaren zodat ze ook na verloop van tijd nog steeds erg blij zijn!

  klik voor details
  /upload/880.Schneider Huis RGB LowRes.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Download hier het opdrachtdocument

  klik voor details
  /upload/1161.CartoonZonneboiler_jpg.jpg
  klik voor details
 • Hoe werkt een zonneboiler?

  Schematische werking zonneboiler: koud water komt in voorraadvat (B). Het water wordt opgewarmd via de zonnecollector (C) door zonnestraling (D), waardoor het water in het vat verhit wordt en warm water afgegeven kan worden (E). 

  klik voor details
  /upload/1158.320px-Thermal-solar.svg.png
  klik voor details
 • Rivusol

  Met een zonneboiler van Rivusol kies je voor duurzaamheid en geluk. Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen.

   

  Zonneboilers van Rivusol hebben, door het innovatieve gebruik van vacuümbuizen, een hoger rendement dan normale zonneboilers. Het systeem kan als ondersteuning van een bestaande CV-installatie worden ingezet, maar is ook te gebruiken in combinatie met andere duurzame energiebronnen.

  klik voor details
  /upload/1159.logo.png
  klik voor details
 • En een filmpje over de werking!

  Bekijk deze ook om te zien waarom zonneboiler schoner zijn en waarom dit belangrijk is voor onze aarde.

  klik voor details
  klik voor details

Downloads

 • Opdracht

  *concept*