• V2a groep 3

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /img/missing-medium.jpg
  klik voor details
   
 • criteria

  Onze criteria:

  voor voedsel: lekker, gezond, juiste hoeveelheid, makkelijk te maken

  voor medicijnen: veilig, juiste hoeveelheid, op tijd, makkelijk innemen.

  klik voor details
  klik voor details
 • Onze 3 beste ideeen

  We hadden een hele berg ideeën. We zijn toen gaan kijken welke er aan de criteria voldeden, zo zijn er 3 overgebleven. Veel van onze ideeën waren niet werkelijk zo was de zetpiltank van Pieter waarschijnlijk niet te realiseren

  1. Medicijnen verpakking:

  We willen een verpakking maken met daarin een systeen dat weet wanneer en hoeveel pillen je moet nemen, hoeveel pillen er nog inzitten enz. (misschien is het mogelijk om een klantebestand te maken bij de apotheek die direct de gegevens op de chip in de verpakking zet als je ze afreken, bijv. wanneer JIJ ze in moet nemen en hoeveel).

  We willen dan dat de verpakking een seintje naar je moebiel stuurt als je je pillen niet inneemt of om je te waarschuwen dat je je pillen in moet gaan nemen.

   

  2. STEAKer

  Dit is een temperatuurmeter op een ijzere pin die je in je vlees kan steken, als het dan de juiste temperatuur is krijg je een berichtje op je mobiel. Het is de bedoeling dat je de STEAKer programmeert met je mobiel door verbinding te maken en dan in te stellen hoe doobakken je je vlees wil, wat voor vlees het is enz.

  op deze manier hopen wij dat je nooit meer verbrand vlees hebt.

   

  3. De houdbaarheid smser.

  Je rekent af bij de kassa en zegt gelijk je 06, die wordt dan door het scannen van de barcode geactiveert in de verpakking. Op je mobiel heb je een systeem waarop je kan instellen van welke producten je een sms wil als de houdbaarheidsdatum (bijna) verlopen is.

  bijv. je melk is over 3 dagen over de houdbaarheidsdatum, je krijgt dan een sms met de mededeling dat je melk bijna bedorven is (eventueel ook waar je nieuwe kan kopen)

   

  klik voor details
  klik voor details
 • Keuze idee + plaatje en strip.

  Keuze idee.

   

  We hebben gezamelijk het idee van de medicijn verpakking gekozen. Het voldeed aan de meeste criteria, en hier zijn de redenen waarom we het hebben gekozen:

  1. hierdoor neem je minder vaak je midicijnen verkeerd in.

  2. Het is grootschalig toe te passen

  3. Het bestaat nog niet.

   

   

  Strip.

  1. Iemand koopt medicijnen bij de aptotheek, door het klantenbestand met zijn of haar 06 nummer wordt de verpakking direct geactiveerd, en weet het wanneer er medicatie moet worden in genomen en wat het 06 van de persoon is.

   

  2. De persoon neemt zijn of haar medicijnen niet in of te laat in, de verpakking stuurt dan een waarschuwing naar de persoon om te zeggen dat de medicatie ingenomen moet worden, ook kan worden vermeld hoeveel en hoe het moet worden ingenomen.

   

  3. door het smsje neemt de persoon op tijd zijn medicatie in =D.

   

   

  Afbeelding idee.

  Je ziet hier een verpakking van keelspray, links onderaan zie je over hoeveel tijd je weer medicijnen in moet nemen ( 1 dag, 3uur, 10 minuten). Als je dit niet doet zal er een smsje worden gestuurd. Het is ook mogelijk om het zelf in te stellen met de knopjes onder het display wanneer het niet in de apotheek wordt gekocht, en het is ook mogelijk om het met je mobiel in te stellen. Zo spaar je de kosten van het schermpje uit.

   

  (het plaatje van de strip staat in een ander bestand!.

  klik voor details
  /upload/286.002.jpg
  klik voor details
 • Afbeelding strip.

  klik voor details
  /upload/287.strip 1..jpg
  klik voor details