• Kijk om je heen!

  Leven met een handicap is niet altijd gemakkelijk. Immers, alles om je heen is ontworpen en gemaakt voor mensen die goed kunnen lopen, zien en horen. 

  Toch kunnen mensen met een handicap meer dan je zou denken. Bijvoorbeeld door ze hulpmiddelen te geven, zoals een blindenstok of een rolstoel.

  Het bedrijf Pro-ability wil mensen graag laten zien wat mensen met een beperking juist wél nog kunnen. Maar ook laten ze aan jullie zien welke problemen ze nu tegenkomen in het dagelijks leven, en nemen je mee op reis in hun dagelijks leven.

  Deze BrainTrigger opdracht gaat erover om iets te verzinnen voor slechtziendheid. Stel je voor je ziet alles als door een wc-rolletje. Wat zou jij uitvinden voor deze mensen?

  Marcel en Jo vertellen over hun beperking en laten jullie je vastbijten in een slimme toevoeging voor de medemens met dezelfde problemen!

  klik voor details
  /upload/1600.big_25818167_0_150-225.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Wat zie jij als je zo rondloopt?

  klik voor details
  /upload/1991.X0wc.jpeg
  klik voor details
 • Het filmpje over Retinis Pigmentosa

  Bekijk hier het filmpje over Retinis Pigmentosa. Het stukje over mobilitiet en oriëntatie vind je vanaf 9:26!

  klik voor details
  klik voor details
 • Een stadswandeling!

  Hier zie je een stadswandeling van mensen die last hebben van deze oogafwijking.

  klik voor details
  klik voor details

Downloads

 • De opdracht