• Mijn leven. Mijn geluk.

  Stel je voor je bent 80 jaar. Je lijf doet het steeds minder goed of je hersenen laten soms in de steek. Misschien voel je jezelf weleens eenzaam omdat je veel familie en vrienden verloren bent of weinig mensen om je heen hebt met dezelfde interesses.

  Volckaert heeft de uitdaging om hun cliënten te helpen hun eigen leven zo in te richten dat het plezierig is en ze gelukkig zijn. En daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken! Daarom dagen ze jou uit om mee te denken en ontwerpen. Ze zijn op zoek naar oplossingen die het leven en wonen bij Volckaert nog aangenamer maken voor hun cliënten. Wat kun je bedenken zodat ouderen zich minder eenzaam voelen? Of hoe kun je ouderen inspireren om zelf of samen een activiteit te doen? Zijn er oplossingen om ouderen makkelijker in contact te brengen met elkaar?

  Jouw opdracht:

  Bedenk een oplossing waardoor zelfstandig wonende ouderen meer plezier en geluk ervaren in hun leven bij Volckaert.

  klik voor details
  /upload/5664.volckaert 4 kopie.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Zorgorganisatie Volckaert

  Vertrouwd als thuis.

  Volckaert is een organisatie voor ouderenzorg met drie locaties in Oosterhout en twee in Dongen. Er wonen 590 cliënten bij Volckaert. Daarnaast zijn er circa 370 extramurale cliënten en heeft de organisatie ongeveer 870 medewerkers.

  Sinds 2012 zet Volckaert in op een verandering van cultuur- en organisatie waar de cliëntvraag leidend is en regie en eigenaarschap van de cliënt behouden blijft. 

  Eigenaarschap

  De missie is cliënten in staat te blijven stellen om hun leven invulling te geven naar eigen wensen en behoeften. Dit vanuit de visie dat de cliënt eigenaar is van zijn eigen leven. Samen met zijn naasten en vrijwilligers richt hij/zij zijn leven in naar eigen behoefte. Daar waar nodig ondersteund door de medewerkers van Volckaert. 

  De achterliggende gedachte is dat onnodige inzet van professionele hulp leidt tot verlies van regie en vitaliteit en daarmee het welbevinden van onze cliënten. Zorg en diensten hebben primair tot doel de eigen regie te ondersteunen. 

  Managementteam uitgebreid met cliënten en medewerkers

  Wanneer cliënten en medewerkers daadwerkelijk eigenaar zijn, moeten zij op alle niveaus kunnen meepraten en invloed hebben op de besluiten die bij Volckaert worden genomen. Het managementteam is daarom uitgebreid met twee cliënten en twee medewerkers uit de directe zorgverlening. 

  klik voor details
  /upload/4993.vol1logo2.jpg
  klik voor details
 • Inspiratie: De wereld volgens 80 jarigen

  “Vroeger was alles beter”, je hoort het mensen vaak verzuchten. In het hilarische en soms ook ontroerende programma De wereld volgens 80-jarigen neemt presentator Viktor Brand de proef op de som: wat vinden acht mondige bejaarden van de moderne wereld waarin ze nu leven? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden wonen ze een maand lang in een supermodern huis en krijgen ze gezelschap van vier hippe jongeren. De bejaarden maken kennis met allerlei fenomenen, producten en activiteiten van deze tijd. 

   

  Klik hier (of op de afbeelding) om een uitzending te bekijken: https://www.sbs6.nl/programmas/de-wereld-volgens-80-jarigen/

  klik voor details
  /upload/4994.de wereld volgens 80 jarigen.jpg
  klik voor details

Downloads

 • Jouw opdracht met stappenplan