• Invented by All

  Invented by All geeft zowel in het voortgezet onderwijs als in het middelbaar beroepsonderwijs invulling aan activiteiten die een betere orïentatie op de arbeidsmarkt inhouden.

   

  In het Voortgezet Onderwijs worden leerlingen betrokken in innovatie opdrachten van echte bedrijven. In deze opdrachten wordt de metafoor gebruikt van een doos: De kaders van de opdracht worden zeer concreet gegeven en vormen hiermee de wanden, de bodem en de deksel van de doos. Daarbinnen kunnen de jongeren alles bedenken en doen wat ze willen. Ze zijn volledig vrij in hun denkproces, hun creatieproces en hun presentatievorm.

  Studenten en docenten uit het MBO en HBO werken de beste innovaties samen met de deelnemende bedrijven uit tot werkende prototypes, die in het kader van kennisdeling aan een breed publiek tentoongesteld worden. Daarmee doen deze studenten ervaring op met een reële bedrijfscasus binnen een innovatieproces en het presenteren aan een groot publiek, geheel in de gedachtelijn van 21st century skills.

  klik voor details
  /upload/5069.inventedbyall.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Bekijk de deelprojecten

  Binnen Invented by All zijn al veel opdrachten uitgevoerd. Scholen en bedrijven hebben al prachtige samenwerkingen gehad. Veel leerlingen en studenten zijn geïnspireerd om na te denken over uitdagingen van deze bedrijven.

  Een overzicht van de opdrachten vind je HIER.

  klik voor details
  /upload/5101.bord-ikea.JPG
  klik voor details
 • Summa International Engineering

  Summa International Engineering is een BOL 4-opleiding waarin Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en ‘Engineer for Society’ worden gecombineerd. De studenten worden dus breed opgeleid met Methodisch Ontwerpen als uitgangspunt, waarbij de opdrachten uit het bedrijfsleven komen. 

  De beste ontwerpen van het IKEA en het Stiels project worden vanaf januari 2018 uitgewerkt door deze studenten tot echte demomodellen/prototypes.

  Via deze link kun je hun ontwerpen (binnenkort) bewonderen.

  klik voor details
  /upload/4374.summa engineering.jpg
  klik voor details
 • Van idee naar demomodel

  Heeft jou wuitvinding écht potentie? Dan gaan we deze samen met studenten uit MBO, HBO of Universiteit uitwerken tot een presentatie of demomodel. Het bedrijf waarvoor je je uitvinding hebt bedacht zal daaraan bijdragen. Daarnaast zal onze projectpartner TSG Group deze projecten mee begeleiden. Hoe tof is dat?!

  klik voor details
  /upload/4269.TSG logo.jpg
  klik voor details
 • Een project van...

  Invented by All is mede mogelijk gemaakt door De Uitvinders, De Ontdekfabriek, De Uitvindfabriek, Het Ontdekstation, AVANS Hogescholen, Summa College, ROC Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Bits ’n Chips is mediapartner. 

  klik voor details
  /upload/4227.Brabant.jpg
  klik voor details
 • Mediapartner

  Bits&Chips is het leidinggevende nieuws- en opiniemagazine voor de hightechindustrie in België en Nederland. Bits&Chips verschijnt 8x per jaar. De invloed van technologie staat centraal in de berichtgeving.

   

  Invented by All heeft een vaste rubriek in Bits&Chips om kruisverbanden te leggen en kennisuitwisseling tussen jongeren en het bedrijfsleven te bevorderen.

  klik voor details
  /upload/4249.BitsChips-logo-2017-381x40px.jpg
  klik voor details

Downloads

 • Projectomschrijving

  Leesstof voor de serieuze geïnteresseerde!