• Jouw Slimste idee 2014

  Precies 100 jaar geleden werd het Natuurkundig Laboratorium van Philips opgericht. Daar mochten uitvinders in alle vrijheid nieuwe ideeën bedenken. En dat deden ze! Wereldberoemde uitvindingen zoals het cassettebandje, de CD en het scheerapparaat zijn er bedacht. En ook nu nog komen de meeste uitvindingen uit het gebied waar ooit het NatLab stond.

   

  Heb jij ook een slim idee?

  Zelfs Einstein werkte in het NatLab! Dat was vroeger... Nu is nu! Dus... Ben jij net zo slim als de uitvinders van het NatLab? Stuur dan NU jouw uitvinding in en word winnaar van  Jouw Slimste Idee 2014!

  LET OP: INZENDEN NIET MEER MOGELIJK!

  Iedereen tot en met 12 jaar kan meedoen. Alleen of met z'n tweeën. Thuis, op school of ergens anders, dat maakt niet uit!

  klik voor details
  /upload/2590.Banner-jouwslimsteidee2014.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media, zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder ...
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder ...
 • Bekijk het filmpje en doe mee!

  Precies 100 jaar geleden werd het Natuurkundig Laboratorium van Philips opgericht. Kijk maar eens naar dit filmpje hoe ze daar wereldberoemde uitvindingen deden!

   

  Heb jij ook een slim idee?

  Ben jij net zo slim als de uitvinders van het NatLab? Stuur dan NU jouw uitvinding in en word winnaar van  Jouw Slimste Idee 2014!

  klik voor details
  klik voor details
 • Finale op 19 mei 2014

  Op maandag 19 mei 2014, tijdens de Dutch Technology Week, presenteren 12 inzenders hun slimme uitvindingen in De Ontdekfabriek. Ze mogen in 3 minuten de jury ervan overtuigen dat hun idee inderdaad het slimste is! Ze worden daarbij ondersteund en gecoacht door hun eigen burgemeesters.

  Een onafhankelijke jury kiest de beste uitvinding. De jury bestaat uit: Marianne Korpershoek (Louwers IP Technology Advocaten), Carly Jansen (Provincie Noord-Brabant), Inge van de Wouw (Philips Design), Peter Kentie (Eindhoven365) en Henk Tappel (Frencken Europe).

  Presentator Jochem van Gelder (o.a. bekend van Willem Wever en Praatjesmakers) is de gastheer van het evenement.

   

  De finale is toegankelijk voor genodigden. Geïnteresseerde journalisten wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via info@deontdekfabriek.nl .

  klik voor details
  /upload/3282.jochem van gelder.jpg
  klik voor details
 • De finalisten 2014

  Op 19 mei 2014, tijdens de Dutch Technology Week staan de volgende jonge uitvinders met hun coaches in de finale in De Ontdekfabriek!

   

  Cato en Solenn uit Nuenen met hun Ziekteshulp Eenhoorn. Coach: burgemeester Houben

  Loïs Sandkuijl uit Veldhoven met haar Luchtbedtas. Coach: burgemeester Mikkers

  Bernd en Yart uit Son en Breugel met hun Anti-PestSpiegel. Coach: burgemeester Gaillard

  Rachelle uit Cranendock met haar uitvinding Alert-armband. Coach: burgemeester Vermue

  Zowi en Nika uit Helmond met hun Houten auto. Coach: burgemeester Blanksma

  Els en Annelin uit Someren met hun Balwatch. Coach: burgemeester Veltman

  Thomas uit Geldrop-Mierlo met zijn Oplaadtafel. Coach: burgemeester Donders-De Leest

  Roberto en Lorenzo uit Eindhoven met hun Antiwipstoel. Coach: locoburgemeester Schreurs

  Stef uit Valkenswaard met zijn Hulpkastje. Coach: wethouder Wijnen

  Luca Janssen uit Gemert-Bakel. Coach: burgemeester Van Zomeren

  Jelle Hessels uit Best met zijn Skeeler airbag. Coach: burgemeester Van Aert

  Wildcard: Emma en Marike met hun Paraplu 3000. Coach: Wouter van Geesink (De Ontdekfabriek)

  klik voor details
  /upload/3307._MG_0068.jpg
  klik voor details
 • Extra publieksprijs!

  The Dutch Deal is de nieuwe crowdfunding website van Nederland. Omdat dit bedrijf vindt dat ondernemerschap niet vroeg genoeg kan beginnen is er een extra prijs te winnen voor de uitvinders die zó ondernemend zijn dat ze het meeste publiek voor zich winnen!

   

  De inzender die op 12 mei 2014 de meeste stemmen heeft, krijgt van The Dutch Deal een schoolreisje naar De Ontdekfabriek met de hele klas aangeboden.

   

   

  Dus werf stemmen en stem op jouw favoriete inzending!

  klik voor details
  /upload/3311.De Ontdekfabriek - Hanneke Wetzer (c) 2014 21.jpg
  klik voor details
 • Luca Janssen uit Gemert is de winnaar!

  Op maandag 19 mei, vond in De Ontdekfabriek in Eindhoven de finale van de talentenwedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ plaats. 

   

  12 finalisten mochten hun uitvindingen, onder toeziend oog van een volle zaal met enthousiaste fans, presenteren aan een vakjury. Ze werden daarbij ondersteund, en gecoacht door hun eigen burgemeesters. Het was een geweldig spektakel met prachtige presentaties, allemaal aangekondigd door presentator Jochem van Gelder.

   

  Luca Janssen (7) uit Gemert-Bakel, gecoacht door zijn burgemeester Van Zomeren, was de gelukkige winnaar met zijn idee: De Fietsenwasserette. Juryvoorzitter Carly Jansen, clusterdirecteur van de Provincie Noord-Brabant, roemde de goede uitwerking van het idee, milieuvriendelijkheid, de geniale marketing en het gevoel voor detail (na het wassen wordt de ketting van de fiets opnieuw gesmeerd!). Luca won met zijn idee een iPad en een VIP arrangement bij het Philips museum.

   

  De publieksprijs was voor Rein Martens uit Budel. Hij bedacht het ‘Milieuvriendelijk Technisch Speelgoed’ en verzamelde bijna 500 publieksstemmen. Rein mag met zijn hele schoolklas naar De Ontdekfabriek om daar een techniekavontuur te beleven!

  klik voor details
  /upload/3312.lucajanssen_winnaar_jouwslimsteidee-2014_samenmetcoach_burgemeesterVanZomeren-klein.jpg
  klik voor details
 • Iedereen kan winnen!

  De kinderen uit de allerslimste gemeenten doen natuurlijk mee aan deze wedstrijd! Maar ook als je niet in één van deze gemeenten woont kun je meedoen. Iedereen tot en met 12 jaar kan meedoen: alleen of met z'n tweeën.

  1 finalist per gemeente
  Per deelnemende gemeente worden de 10 
  inzendingen met de meeste stemmen op de website geselecteerd. Voldoende stemmen werven is dus een voorwaarde om kans te maken op de eindoverwinning!


  Elke deelnemende gemeente beoordeelt deze 10 
  inzendingen op onderstaande punten (criteria).

  - originaliteit

  - uitwerking

  - presentatie


  Elke deelnemende gemeente kiest 1 inzending voor deelname aan de finale en zal deze finalist coachen.

  Uit de inzendingen uit andere gemeenten wordt ook een finalist gekozen. Deze finalist krijgt een coach van De Ontdekfabriek.

  Planning

  Uiterste inzenddatum op website 19 april 2014

  Finalisten bekend 25 april 2014

  Finale 19 mei 2014 van 16.00 tot 18.00 uur in De Ontdekfabriek (Eindhoven)

  Prijs

  Als winnaar(s) van Jouw Slimste Idee word je wereldberoemd. Én je wint een echte iPad!

  klik voor details
  /upload/3000.logosgemeenten-2-2014.jpg
  klik voor details
 • Partners en sponsoren

  Jouw Slimste Idee is een project van 11 slimme gemeenten in het kader van de Dutch Technology Week 2014 en Eureka! - Philips uitvindingen 100 jaar jong. Het project wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door de volgende partners en sponsoren:

  PHC Telecom

  Eindhovens Dagblad

  Omroep Brabant

  Studio040

  De Lage Landen

  The Dutch Deal

  De Ontdekfabriek

  klik voor details
  /upload/3011.logospartners2014-4klein.jpg
  klik voor details
 • Filmpje finale 2013

  Denise Joosten (12) en Jasper Dooms (11) uit Helmond, gecoacht door hun Burgemeester Elly Blanksma, waren de gelukkige winnaars van Jouw Slimste Idee 2013. Met hun uitvinding 'alarmknoppen' hopen zij de problemen met het alarmnummer 112 op te lossen en daarmee Nederland een stukje veiliger te maken.

   

  Studio040 maakte een mooie reportage van de finale 2013. Klik op het filmpje om het af te spelen. En zorg dat jij op het filmpje van 2014 komt!

  klik voor details
  klik voor details
 • Ideeënmachine

  Ga naar de ideeënmachine en klik op START om op ideeën te komen! Je kunt een uitkomst die je wilt houden vastzetten door op de knoppen aan de linkerkant te klikken.

  klik voor details
  /upload/3012.ideeenmachine.jpg
  klik voor details

Downloads

 • Download hier de gratis workshop

  Speciaal voor leerkrachten, groepsleiders, hopmannen, sportcoaches, pedagogisch medewerkers, knutselvereneigingen, techniekclubs enzovoort die met Jouw Slimste Idee aan de slag willen is een workshop ontwikkeld. Download deze hier!

   

  Om het helemaal gemakkelijk te maken kunt u gebruik maken van vrijwilligers van De Lage Landen die in de periode 9 maart – 15 april op uw locatie (alleen in de gemeenten die partner zijn in het project) de workshop kunnen introduceren aan de kinderen. Dit duurt ongeveer 1,5 uur; meer (les)tijd is er niet nodig!

   

  Inschrijven voor de gratis workshop om de opdracht te introduceren kan viahttp://workshop.braintrigger.nl . Ben er snel bij want het aantal workshopgevers is beperkt.

 • Over uitvindingen

  Download hier een leuk document van De Uitvinders met achtergrondinformatie over uitvindingen.

 • Download hier de flyer

  De flyer van Jouw Slimste Idee 2014 met de belangrijkste informatie voor iedereen die wil meedoen. En dat is iedereen tot en met 12 jaar. Kan ook thuis!