Downloads

 • Stukje Media

Vragen

 • Jullie Beveiligings-bedrijf

  Maandag 26 april 2010

  Vraag van: ah2dgroep5 - Pleincollege Bisschop Bekkers

  Hoe doen jullie mensen/bedrijven beveiligen?

  Welke technieken gebruiken jullie?

  Reactie van: Van Egdom Security

  Algemeen: Bij het beveiligen van mensen en bedrijven gebruiken we in de eerste plaats onze zintuigen. De belangrijkste zintuigen zijn dan het zien, horen en ruiken.

  1. Het beveiligen van mensen is altijd maatwerk. Afhankelijk van de risicofactor wordt een beveiligingsplan (plan van aanpak) opgesteld. Het kan zijn dat de klant in het openbaar wordt begeleid door persoonsbeveiligers (bodyguards) en is de klant in de woning dan staat de beveiliger voor de deur te posten. De klant heeft elektronische apparatuur ter beschikking zodat hij te allen tijde en overal alarm kan slaan. Bij een alarmmelding kan onze dienst meeluisteren wat zich op de achtergrond afspeelt en via GPS kunnen we zien waar de klant verblijft.

  2. Bedrijven beveiligen wij door na werktijd op bepaalde tijden het gebouw te controleren. Dan worden de deuren en ramen gecontroleerd en als het aanwezig is, het hekwerk. Is er al een inbraak gepleegd dan wordt altijd de politie ingeschakeld omdat het een misdrijf betreft. Bij brand schakelen wij de brandweer in en maken de aanvalsroute (de entree die bekend is bij de brandweer) vrij, zodat ze direct kunnen beginnen met blussen.

  1a. Personen kunnen we met een “elektronische bodyguard” uitrusten zoals de iAlert. Verder gebruiken wij onopvallende wagens voor het vervoer van de klant of voor het schaduwen op afstand. De chauffeurs hebben speciale rijvaardigheidstechnieken geleerd.

  2a. Bedrijven zijn, naast goed hang- en sluitwerk, meestal voorzien van elektronische beveiliging. De meest toegepaste melders voor beveiligingssystemen zijn, inbraakmelders (bewegingsmelders), rookmelders (brandmelders), glasbreukmelders (geven signaal bij glasgerinkel), trilcontacten (als er in de omgeving van de melder trillingen worden opgewekt). Ook kan het zijn dat de ramen van slagvast glas zijn gemaakt of van inbraakwerende folie zijn voorzien, zodat het de inbrekers heel moeilijk wordt gemaakt om binnen te komen.

  Van Egdom Security B.V.

  Cor van Egdom