• Over BrainTrigger

  Jongeren innoveren voor echte bedrijven!

  Met BrainTrigger gaan kinderen en jongeren aan de slag met uitdagingen vanuit echte bedrijven. Ze bedenken innovatieve oplossingen die bijdragen aan doelen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid.

  Met BrainTrigger ontdekken jongeren toekomstkansen in het bedrijfsleven, ontwikkelen hun analytisch denkvermogen en krijgen beeld bij de rol van innovatie in onze maatschappij.

  Het mes snijdt aan twee kanten: bedrijven profiteren van de nieuwe, frisse kijk van de jeugd op hun innovatie-uitdagingen. Bovendien interesseren ze toekomstige arbeidskrachten voor de eigen branche.

  Bedrijven die meedoen aan het BrainTrigger programma zijn innovatieve, maatschappelijk betrokken bedrijven. Zij onderkennen het belang van toekomstige instroom van geschoold personeel in techniek en innovatie. Bent u ook zo'n bedrijf? Neem dan snel contact op en bespreek de mogelijkheden van een eigen BrainTriggerproject voor uw bedrijf.

  klik voor details
  /upload/1.Braintrigger fc.jpg
  klik voor details
 • Samenwerking tussen jongeren en bedrijven

  Binnen een (bedrijfs)organisatie ontstaan regelmatig vraagstukken die vragen om een analytische en creatieve aanpak. Via BrainTrigger kan het bedrijf een dergelijk vraagstuk voorleggen aan jongeren. Tijdens het project komen de jongeren in contact met de organisatie door middel van bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek. Daarna gaan de jongeren aan de slag met de opdracht om een innovatieve oplossing te ontwikkelen!

   

  Het eindresultaat wordt door de leerlingen gepresenteerd aan de opdrachtgever. En wie weet, neemt het bedrijf het idee of de oplossing écht in productie! Voor dit project is het regionale bedrijfsleven onmisbaar. De jongeren, als de toekomstige technici, zijn van groot belang voor de continuïteit van deze bedrijven. BrainTrigger streeft daarbij naar een duurzame samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en de onderwijsinstellingen.

   

  Door deze samenwerking ontstaat er een bijzondere vorm van een "leer-werkomgeving".

   

  Om met elkaar te communiceren wordt gebruik gemaakt van BrainWeb, de  BrainTrigger-website. Via www.BrainTrigger.nl kunnen de participanten met elkaar communiceren en informatie uitwisselen met belanghebbenden.

   

  Het proces, de tussenproducten en het eindresultaat worden via op BrainWeb vastgelegd. Hierdoor ontstaat een waardevol naslagwerk voor de opdrachtgever, toekomstige deelnemers en geïnteresseerden.

  klik voor details
  /upload/118.IMG_1990.JPG
  klik voor details
 • Florian Allaert, docent Augustinianum

  Het Augustinianum wil haar leerlingen een brede voorlichting geven over studie- en loopbaanmogelijkheden in de bèta-richting. Daarbij wil ze de leerlingen ook enthousiast maken voor het brede werkveld van techniek. Dit is voor het Augustinianum reden geweest om deel te nemen aan  BrainTrigger. Scholieren gaan aan de slag met een actuele bedrijfscasus waarbij ze op zoek gaan naar een technisch en/of duurzame oplossing. Vanuit deze aanpak ervaren leerlingen hoeveel en welke techniek er aan te pas kan komen. Bovendien ontwikkelen de leerlingen probleemoplossend denken dat binnen de exacte vakken weer van pas komt. Binnen de school wordt dit project ingepast in een vakoverstijgende projectweek. Het voordeel van deelname aan BrainTrigger in klas 1 en 2 is dat de leerlingen ruim voor hun studiekeuze kennis en ervaring hebben opgedaan met de technisch georiënteerde beroepen.

  klik voor details
  /upload/120.augustinianum.jpg
  klik voor details
 • Presenteren aan de directie

  klik voor details
  /upload/126.IMG_7866.jpg
  klik voor details

Over BrainTrigger

Met BrainTrigger gaan kinderen en jongeren aan de slag met uitdagingen vanuit echte bedrijven. Ze bedenken innovatieve oplossingen die bijdragen aan doelen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid.

Contact

BrainTrigger is een project van De Ontdekfabriek


Email: info@braintrigger.nl